TO EUROPAMESTERSKABER TIL MOO SA !!!

Med rekordudtagelse til årets Europamesterskab i taekwondo teknik var det en særdeles spændt og motiveret Moo Sa trup, som rejste med landsholdet til EM i Seixel, Portugal. Det EM, som skulle vise sig, at blive en hel unik oplevelse for hele det danske hold og i særdeleshed for de tre lokale profiler Andreas Bregnballe Sørensen, Silje Kjølbo og Johan Fredmar. 

EM programmet havde maget det således at Moo Sa havde deltagere i konkurrence på alle de tre EM konkurrencedage. Johan Fredmar skulle i konkurrence fredag i junior freestyle gruppen. Andreas B. Sørensen skulle i aktion lørdag i freestyle gruppen for seniorer samt EM’s sidstedag søndag, hvor Andreas, Johan og Silje Kjølbo sammen med to landsholdskammerater Silje Ekelund og Johan Hollederer skulle afslutte EM konkurrencerne i mixed team freestyle. De fik alle kompetent coaching af klubbens egen Thomas Purup, som er landsholdets ass. landsholdstræner med ansvar for bl.a.freestyle.

Johan med absolut godkendt EM debut:

Johan Fredmar fik en absolut godkendt EM debut i junior freestyle individuel. Johan placerede sig i finale lige udenfor medaljerne på en respektabel 5. plads ved EM. Herefter koncentrerede Johan sig om søndagens team freestyle disciplin, som der var store forventninger til.

Andreas B. Sørensen – Europamester !

Forventningerne til Andreas’ freestyle figur på anden konkurrencedag ved EM var store, da den lokale Moo Sa profil stille og roligt har udviklet sig til den bedste freestyle udøver i Danmark på herresiden. Ved seneste EM, hvor Andreas sluttede på en 5. plads i juniorgruppen, så vurderingen af medaljepotentialet efter 2 år,flere coronanedlukninger og nye konkurrenter på senior niveau var selvsagt usikker.Men Andreas B. Sørensen gjorde al usikkerhed til skamme og præsterede en af hans bedste figurer nogensinde og satte dermed de 10 konkurrenter i vægs og kunne løbe EM hallen rundt med Dannebrog, som den førstedanske EM vinder i freestylegruppe herrer. Undervejs opnåede Andreas også 7,0 i dommerpoint, hvilket ikke var set før. Andreas B. Sørensen vand EM foran tyrkiets Aykut Tasgin og med Joao Miguel Santas, Portugal og Borna Pecko, Kroatien på en delt tredjeplads.

Forrygende succes og endnu et Europamesterskab:

Det var ved afslutningen af EM konkurrencerne, som om den danske succes ingen ende ville tage. Inden sidste konkurrence havde det danske hold vundet 7 guld, 1 sølv og 3 bronzemedaljer og stod med gode kort på hånden i mixed team freestyle, hvor de tre Moo Sa profiler igen skulle på gulvet. Det danske hold bestående af Europamester Andreas B. Sørensen, Silja Kjølbo, Johan Fredmar, Silje Ekelund og Johan Hollederer var desværre placeret i starten af gruppen, men gennemførte en næsten perfekt udgave af deres program. Herefter var der en neglebidende lang perioden hvor de øvrige 5 teams skulle på gulvet og have deres point. Heldigvis kom kun det italienske tæt på danskerne, men slå det danske freestyle hold kunne italienerne ikke. Gruppe endte med Danmark på toppen, efterfulgt af Itanien og med Tyrkiet og Spanien på del tredjeplads. Dermed kunne jublen i den danske lejr igen bryde løs igen, og de succesfulde og supertilfredse landsholdstrænere Kim Drube og ass. Thomas Purup samt landsholdsledelsen kunne puste ud efter job well done. ”Vi er så stolte over jer og jeres præstationer. Det er mange års træning,blod, sved og tårer der ligger bage det stykke metal i sår med om halsen. Husk at sætte pris på det og husk jeres nærmeste og alle dem, der bakker op hjemme i klubben. Nu skal der vist fejres – stort tillykke” lød det fra Thomas Purup til de tre profiler i forlængelse af EM succesen. Lige efter, havde en coronasmittet desværre betydet at EM’s afslutningsfest var blevet aflyst.

Historisk præstation for Moo Sa:

Aldrig før har Moo Sa taget to Europamesterskaber ved et mesterskab og vi skal 16 år tilbage i tiden for at finde seneste.Hidtil eneste Europamesterskab til Moo Sa blev vundet af Mark Lee Larsen, som del et mixed team hold i teknik ved EM i Turku, Finland i 2005. Ved samme lejlighed tog han også EM sølv i synkron herrer. Så Europamesterskaber hænger absolut ikke på træer.

Næste år venter en kæmpe udfordring, når Seoul, Korea danner rammen om næste års Verdensmesterskaber i april. Moo Sa håber, der til den tid er mere kontrol med covid-19 i Verden, så de aktive får optimale betingelser i medaljekampen.