Børnehold

For børn mellem 8 og 12 år.

Børneholdene i Skanderborg taekwondoklub er for børn mellem 8 og 12 år. Her er der fokus på leg, men i forhold til MON-holdene bliver der stillet lidt større krav. Bl.a. skal børnene lære taeguek’er, som er serier af spark, slag og blokeringer. Dette giver til gengæld en rigtig god kropskontrol og -forståelse, som kan give børnene en kæmpe fordel i hverdagen.

Taeguek er dog kun en lille del af træningen, som vil blive en blanding af at lære grundteknikker (spark, slag, stande og blokeringer), selvforsvar, rullefald, spark på puder og kamp. Det er altså en god blandet træning, som er med til at gøre det spændende at træne taekwondo. Der vil på børneholdene blive lagt fokus på at træningen skal være sjov, men med disciplin. Det gør vi gennem diverse lege og øvelser, men da træningen ikke er helt ufarlig (det er jo spark og slag!) er det vigtig med disciplinen hvilket vi derfor også lægger vægt på.
Desuden giver taekwondotræningen generelt god smidighed, styrke og kondition, som børnene kan få glæde af i hverdagen og som giver dem en ekstra fordel i gymnastik/idræt i skolen.

De forskellige teknikker bliver gennemgået og lært så alle kommer med fra starten. Børnene skal lære de forskellige navne på koreansk og efter hånden som teknikkerne er lært kommer børnene til graduering, så de kan få en ny bæltefarve.

Skanderborg taekwondoklub er certificeret ”et godt idrætsmiljø for børn” af DIF. Alle instruktører er uddannet og vi gør alt hvad vi kan for at give en god, sjov og velforberedt træning.

Der er opstart i september måned, hvor man kan træne hele september gratis. Første mandag i september er der opvisning og tilmelding. Vi har begrænsede pladser på vores børnehold, så hvis du vil være sikker på en plads, er det en god ide at møde op til opvisning, den første mandag i september.

Vi glæder os til at se dig i vores klub!

Børneinstruktørerne