Dragon kids / MON

Taekwondo for de mindste 

Mon systemet er lavet for de små hænder og fødder. I Skanderborg Taekwondo klub er det de 5 til 8 årige.

Ideen med Mon systemet er at man tager udgangspunkt i børnene der hvor de rent udviklingsmæssigt er. Træningen er primært leg og sjov dog med en hvis grad af disciplin. Børnene har deres eget pensum og bæltesystem. Pensummet er lavet og tilpasset, så det passer til deres faktiske kunnen. Det vil sige at man har taget taegeuk og andre komplicerede ting væk, da det er der de helt små bliver tabt. Hovedsageligt er der en del fokus på øvelser, der gavner børnenes motorik, som fx kolbøtter, stå på et ben, hoppe på et ben og trille rundt på gulvet.

Forventningerne til børnene er at de skal have en god oplevelse af at gå til taekwondo, og samtidig lære at stå stille og tie stille - det tror vi er til gavn for dem senere hen både til træning og i skolen. Nogle børn vil stoppe, men kommer måske tilbage senere, når de er klar. De børn der bliver ved bliver gode, da de er rettet ind med et godt og grundlæggende taekwondo kendskab. Herved vil de vil få det nemmere i det traditionelle system og igen få en rigtig god oplevelse.

Alle kan være med, da det jo drejer sig om at have det sjovt og få nogle succeser. Vi holder graduering 3 – 4 gange om året, hvor de bliver hørt i lidt teori og hvor de skal vise det der er trænet i. Vi har en sortbælte med som censor til gradueringen, så gradueringen kommer op på et vist niveau. Der ud over holder vi en hygge aften, gerne en fredag, hvor der kommer en instruktør fra en anden klub og træner dem i en time, hvorefter vi spiser pizza og hygger. Forældrene er meget vigtige i det her, da vi jo kan trække lidt på dem med hensyn til kørsel til stævner eller som hjælpere til nogle af vores arrangementer.

Potentielle nye Mon-Børn er velkomne til at komme og se en træning før de nye hold starter i september.

Vel mødt!