TAEKWONDOCENTER PÅ FÆLLEDEN OFFICIELT ÅBNET

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub og DSI Skanderborg Taekwondo og Hapkidocenter har endelig afholdt den officielle åbning af det nye taekwondocenter på Fælledlunden 1 i Skanderborg. Pga. de aktuelle coronaudfordringer skete åbningen ved et ”minimalistisk” event i fredags med deltagelse af DSI og klub bestyrelser og en del af klubbens holdansvarlige instruktører samt med Skanderborg Kommunes repræsentanter Frands Fischer og Tage Nielsen.

Moo Sa’s formand Torben Sachmann Hansen bød velkommen og takkede på DSI og klubbens vegne for al den support fra medlemmer, forældre, sponsorer, fonde, venner, foreninger og frem for alt Skanderborg Kommune, som projektet på Fælleden har modtaget over de snart 10 år det har taget at realisere det bedste og mest unikke taekwondocenter i Danmark. Projektet har været ramt af store udfordringer siden første spadestik i august 2019. Som Torben bemærkede ” Vi var superglade sidste år og så frem til en smidig projekt- og byggefase med indflytning i januar 2020. Men så blev vi ramt af rekordregn i efteråret, i starten af januar gik vores totalentreprenør konkurs og vi måtte selv færdiggøre byggeriet og senest blev vi, som alle andre, ramt af covid-19. Så vi er i den grad blevet tryktestet og vi er her stadig og glæder os nu til og ser en lys fremtid for klubbens virke på Fælleden”. 

Borgmester Frands Fischer ønskede DSI og Skanderborg Taekwondo Klub tillykke med byggeriet og udtrykte kommunen tak for al det arbejde der i samarbejde med kommunen er lagt i udviklingen af et nyt område på Fælleden. Dette projekt er en god model for udvikling af idrætsprojekter fremover i Skanderborg Kommune lød det fra Frands Fischer.

Tage Nielsen formand for Kulturudvalget mv. har fulgt klubbens projekt tæt supplerede ”I har skabt et flot nyt center og det har kun været muligt med en stærk ledelse, et omfattende forældrenetværk og det specielle sociale og trygge miljø i har skabt i taekwondo klubben. Jeg ønsker jer alt det bedste fremover og glæder mig til at følge jer.”

Det nye taekwondocenter er 735 m2 og ligger på en kommunal grund på godt 6000 m2. Projektet havde en entreprisesum på omkring 7 mio. kr., men pga. udfordringerne undervejs ender slutprisen på omkring 7,6 mio. Taekwondocenteret er, udover at være hjem for en af Danmarks største og mest vindende taekwondo klubber,  bl.a. talent/elite udviklingscenter samt kursuscenter for Dansk Taekwondo Forbund, kursuscenter for trænersammenslutningen Choi’s Venner mm. Klubben startede træningen i centeret i juni måned i år. DSI og klub har udskudt et stort åbningsevent til sommeren 2021, så fejringen af centeret fortsætter i det nye år.


Foto: Båndet blev klippet til taekwondocenteret på Fælleden. Fra venstre ses: Formand for DSI Brian Mogensen, Borgmester Frands Fischer, Moo Sa formand Torben Sachmann Hansen, Kulturudvalgsformand Tage Nielsen, Stormester Kyoung-An Choi, Moo Sa sponsorchef Simon Steenholt samt DSI/Klub bestyrelsesmedlemmer og instruktører.