TÆT PÅ VM UDTAGELSE ?

Den seneste måned har Skanderborg Taekwondo Klubs landsholdsudøvere deltaget i to VM kvalifikationsstævner i teknikdisciplinen – London Open og klubbens egen Danish Open. Begge stævner havde et højt internationalt niveau og medaljerne var hårdt tilkæmpet. Klubben profiler levede flot op til forventningerne og hentede 10 medaljer med  hjem til klubben fordelt på 5 guld, 2 sølv og 3 bronzemedaljer. Derudover blev der hentet essentielle point til VM ranglisten, som forhåbentlig  kan udløse billetter til VM i Hong Kong i efteråret.

Johan Fredmar og Silje Liborius  ligger på en suveræn førsteplads på VM ranglisten i freestyle par for sortbælter. Parret leverede igen toppræstationer både ved London Open og ved Danish Open, hvor de slog tyske finalemodstandere  ved begge stævner og tog sig af guldmedaljerne og lagde flere point til VM ranglisten. Johan Fredmar går også efter VM pladsen i den individuelle freestylegruppe for sortbælter. Ved London Open måtte Johan nøjes med en bronzemedalje efter hård modstand fra to spanske landsholdsudøvere og den tidligere tyske EM- og VM-medaljevinder Steven Behn. Heldigvis kunne Johan Fredmar tage en velfortjent hævn ved det efterfølgende Danish Open i Fælledhallen, hvor det blev til en klar guldmedalje med 6,87 point foran tyske Steven Behn på sølvpladsen med 6,33 point. 

Klubbens Europamestre i dame sortbælter Laura Nancke, Annesofie Fredberg og Silje Liborius har kæmpet intensivt for at blive udtaget til VM, men har manglet det nødvendige held ved de hidtidige VM udtagelsesstævner. Hidtil har forårets stævner kastet sølvmedaljer af sig til EM vinderne. Historien gentog sig ved London Open, hvor teamet efter en kanon indsats måtte tage til takke med sølv med en margin på kun 0,08 til det vindende hold fra Islev. På hjemmebane i fælledhallen ved Danish Open blev det til endnu en sølvmedalje efter et marginalt finalenederlag til et andet dansk hold fra Skive, og det efter en fantastisk flot præstation, som havde fortjent bedre. Det lokale dameteam ligger pt. på andenpladsen på VM ranglisten og sidste stævne Østrig Open i næste weekend bliver afgørende for udtagelsen.

Naja Nancke deltog med forrygende succes ved både London Open og Danish Open. Ved begge stævner tog det lokale stortalent guld i rødbæltegruppen for juniorer. I rødbæltegruppen for seniorer ved Danish Open vandt Anna Hansen en flot bronzemedalje og samme karat medalje tilfaldt Johannes Bertelsen, som tog tredjepladsen i drengegruppen for grøn/blåbælter.

Skanderborg Taekwondo Klub har fået stor ros for Danish Open i Fælledhallen, som har haft kæmpe vokseværk til 500 deltagere fra 14 lande nu er Danmarks største taekwondostævne. Klubben har allerede store planer for 2025 udgaven af Danish Open, som kan betyde udvidelse af stævnedage mv.

Skanderborg Taekwondo Klubs teknikhold hentede en flot 5. plads ved London Open og ved Danish Open blev det til en flot 9. plads ud af de 73 deltagelsen teams. Teknikholdet deltager som nævnt ved sæsonens sidste stævne Østrig Open i næste weekend. Herefter vil de lokale profiler spændt kigge i mailboksen ved en VM udtagelse, som alle har kæmpet hårdt for dette forår.