Stor DM succes for Moo Sa – 6 DM titler med hjem fra Solrød

VM i Taiwan havde bragt usikkerhed ind i DM forventningerne, da tre af Skanderborg Taekwondo Klubs profiler således ikke kunne deltage i årets mesterskab.
Men det var et supertilfreds kamp- og teknikhold som rejse hjem fra DM i Solrød med ikke færre end seks DM guld, tre DM sølv og tre DM bronze efter en succesfuld dag i det sjællandske.

Dagens skanderborgenser blev Sebastian Bille i 57 kg klassen for kadetkæmpere. DM skulle endelig blive stævnet hvor Sebastian slog til og efter mange forsøg slog hans ærkemodstander Hogni Davason fra Færøerne. Sebastian slog i semifinalen en anden færøsk kæmper klart. Finalen mod Hogni Davason var utrolig lige og spændende. De to kæmpere stod da også helt lige efter de ordinære 3 runder 10-10 og finalen gik dermed i ekstra golden point runde, hvor Sebastian Bille tog DM titlen med en 2 points scoring. Simon Lyngbak – 58 kg havde ikke heldet i hans DM semifinale og tabte en tæt kamp til sin færøske modstander med 25-28. Moo Sa’s sidste kæmper Loui Kjølbo havde en desideret dårlig lodtrækning i kadetklassen -41 kg. Loui tabte klart til den senere DM vinder Ibrahim Jakobsen fra Brøndby.

På tekniksiden blev succesen fra kamp fulgt flot op med hele 5 DM titler. Amalie Benfeldt vandt endnu en DM titel i team gruppen sortbælter sammen med Chelina Larsen og Sofie Berggreen. Senere blev det også til DM sølv for Amalie i freestylegruppen for sortbælter. Sofia Sørensen vandt den individuelle gruppe for rødbælter i freestyle og tog sit først DM i den nye klasse. Helena Therkelsen vandt guld i sortbælteklassen -40 år – hendes første DM titel nogensinde. Signe Damgaard og August Sørensen vandt guld i pargruppen for børn rødbælter og klubben tog sig også af DM guldet i gruppen for rødbælter over 15 år, da Anders Leth og Josefine Christiansen sejrede i den gruppe. Anders Leth fortsatte den flotte stil på dagen og vandt sølv i juniorgruppen for rødbælter også. Laura Nancke, Vicca Holm og Mathilde Bredgaard vandt sølv i team grippen for piger rødbælter og Laura Nancke vandt senere også DM bronze i freestylegrupper for rødbælter. Sidst men ikke mindst gjorde Sarah Therkelsen comeback ved DM med et flot bronzemedalje i juniorgruppen for rødbælter, som var en af de største ved DM.

Til trods for at DM holdet var uden VM deltagerne Silja Kjølbo, Andreas Sørensen og coach Thomas Purup blev det til en absolut godkendt 5.plads i holdkonkurrencen ved DM. Dermed fik Moo Sa en flot afslutning på 2018 og ser frem til at høre nyt fra VM på Taiwan.