Stadig de bedste i Europa

Til årets vigtigste stævne - VM i Goyang, Sydkorea var Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub repræsenteret ved klubbens Europamestre fra 2021 Andreas B. Sørensen, Silja Kjølbo og Johan Fredmar. Alle tre var udtaget i netop de klasser, som de tog EM guld i sidste år dvs. Andreas i den individuelle freestyle grupper for herrer og alle tre sammen i freestyle team gruppen. Og selvom de tre lokale profiler ikke hjembragte medaljer fra Goyang, så fik de cementeret deres position som de bedste i Europa i deres respektive grupper.

Det danske landshold inkl. Moo Sa’s tre udøvere, Thomas Purup som coach og Amalie Purup som holdleder kom til Goyang i udkanten af Seoul i god tid inden VM. De slap heldigvis for covid-19 karantæne, som de sydkoreanske myndigheder havde ophævet kort før VM. Der var således god tid til at akklimatisere sig og får tidsforskellen mellem Danmark og Korea ud af kroppen inden konkurrencestart.

Første lokale indslag under VM var freestyle teamet bestående af Andreas B. Sørensen, Silja Kjølbo, Johan Fredmar samt deres to landsholdskammerater Silje Ekelund og Johan Hollederer. Holdet var oppe mod 13 andre teams og for første gang også Sydkorea og andre stærke teams fra primært Asien.

Holdet leverede en godkendt indsats i semifinalen og sikrede dig finalepladsen på en 7.plads. Semifinalerunden var præget af lidt usikkerheder, så 7.pladsen i finalerunden var en udfordring, hvor udøverne starter i omvendt rækkefølge startende med nr. 8 fra semifinalen. I finalen lykkedes det ikke holdet at forbedre placeringen efter hård konkurrence fra ”nogle vilde hold fra Asien”, som Thomas Purup udtalte efter finalen. Freestyle holdet kunne dog trods alt glæde sig over, at de kunne fastholde positionen som bedste Europæiske team i gruppen.

Dagen efter var det tid til, at Moo Sa’s dobbelte Europamester Andreas B. Sørensen skulle i aktion i freestyle herre gruppen, hvor han var oppe mod ikke færre end 22 modstandere. Andreas kæmperede sig planmæssigt i finalen efter nogle super runder. I finalen leverede han endnu en fantastisk præstation. Men en lille balancefejl i et rotationsspark kostede desværre avancement i gruppen, hvor Andreas havde potentiale til en VM medalje. Andreas B. Sørensen endte med en 6. plads ved VM og kunne glæde sig over, at han også var bedste europæer i gruppen.

Det danske landshold, som sidste år blev suverænt mest vindende hold ved EM, fik virkelig konkurrence ved VM, hvor det blev til 1 guld, 1 sølv og 2 bronzemedaljer til Danmark.

”Generelt blev der leveret et virkeligt topniveau fra vores danske deltagere, men vi kunne også se, at niveauet og træningsindsatsen er for stigende internationalt. Så opgaven bliver nu at optimere endnu mere på træning og konkurrencedeltagelse, så vi kommer tilbage i medaljekampen også ved VM”, lyder det afsluttende fra Thomas Purup.

De lokale profiler får snart mulighed for, sammen med resten af klubbens teknikhold, at hente medaljer igen når de deltager i NM i Sverige i starten af juni samt DM afholdes i Aalborg sidst i juni måned.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

Torben Hansen

+45 21730333