Silja og Andreas udtaget til VM i Taiwan

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub er igen præsenteret når VM i de tekniske discipliner afvikles til november i Taiwan. I år er klubben repræsenteret ved Silja Kjølbo og Andreas Sørensen, som siden 2017 har været på Dansk Taekwondo Forbunds bruttolandshold.

Silja Kjølbo og Andreas Sørensen er regerende Dansk Mestre i junior freestyle par disciplinen, og efter en række flotte resultater i løbet af 2018 fandt landsholdsledelsen at det i EM/VM sammenhæng uprøvede par skulle prøve kræfter med det kommende VM i Taiwan. Silja og Andreas har bl.a. vundet guld ved både Danish Open i maj måned og British Open i juli måned og nu venter den hidtil største opgave ved VM, som afvikles fra den 15.-18. November. Parret følges til VM af klubben tekniktræner Thomas Purup, som er freestyle coach på landsholdet ved VM. Oprindeligt havde klubben og tekniktræner Thomas Purup arbejdet på at få freestyle parret udtaget til næste års EM. Men udviklingen er gået stærkt, så derfor får parret en kæmpe mulighed for at prøve kræfter med VM og får dermed en masser erfaring til fremtidige store turneringer.

Skanderborg Taekwondo Klub er utroligt stolte over igen at være repræsenteret ved VM i Taiwan. Et VM bliver bare ikke større i teknikdisciplinen, som ikke er f.eks. olympisk disciplin. En lille udfordring for den lokale klub og udøverne er at VM deltagelse er for egen regning. Så nu er opgaven at finde støtte og sponsorer, så de lokale talenter kan komme af sted. ”Vi er super stolte over udtagelsen til VM og glæder os meget til at se hvordan Silja og Andreas klarer sig ved VM, da der hele tiden dukker nye konkurrenter op i juniorklassen og det dermed er meget svært at vurdere chancerne.” Udtaler eliteansvarlig Mark Lee Larsen og formand Torben Hansen samstemmende.