Rekordudtagelse til EM for Moo Sa

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub har gået og ventet på landsholdets endelige udtagelse til årets EM i Seixel, Portugal, som afholdes fra den 19-21/11 2021. Og klubben sætter rekord med deltagelse af ikke færre end 3 udøvere, som det seneste år midt i benspænd som corona mv.,har arbejdet hen mod udtagelsen.Moo Sa’s EM hold kunne endda være endnu større, men mere herom senere.

Tre af klubben fem landsholdsudøvere, der modtog EM billetter er Andreas Bregnballe Sørensen, som tidligere har deltaget både ved EM og VM og derfor er den mest erfarne blandt klubbens EM Deltagere. Andreas skal til EM deltager i både den individuelle freestyle disciplin for seniorer, hvor der pt. ser ud til at været 10 modstandere i hans gruppe. Han skal endvidere deltage i mixed team freestyle (femmandshold) er klubbens øvrige EM deltagere Silja Kjølbo og Johan Fredmar.

Silja Kjølbo er endelig tilbage til et stort mesterskab med landsholdet. Og hun glæder sig til at tørne ud for Danmark på mixed team freestyle holdet. Pt. består mixed team holdets gruppe af i alt 6 hold.

Johan Fredmar, som er en del af mixed team freeestyle holdet, kom til Moo Sa i sensommere fra Grindsted og er allerede faldet godt til i klubben, som han har trænet i små to år. Johan har, som Andreas, også den individuelle freestyle disciplin for juniorer at skulle koncentrere sig om ved EM. Grupper har pt. 8 modstandere til Johan.

Som nævnt skulle Laura Nancke og Signe Damgaard have været til EM i junior team, men knap halvanden måned før EM trak deres sidste holddeltager fra Herlev sig fra træningen. Holdet blev hurtigt genetableret med nyt medlem, men Dansk Taekwondo Forbund ville ikke acceptere holdændringen trods en absolut sportslig berettigelse.

”Vi er så fantastisk glade og stolte over rekorddeltagelsen ved EM. Vores EM trekløver er skarpe og vi håber virkelig på et fantastisk EM i Portugal. Hvad mulighederne for medalje er, bliver virkelig svært at vurdere pga. nedlukninger, træningsvilkår mv. Men der skal gives fuld gas, og så kan alt ske – specielt i freestyle. Midt i glæden over EM udtagelsen er det hjerteskærende, at vores to piger på junior teamet er blevet behandlet sådan, og det må ikke ske for andre i fremtiden. Nu gælder det i stedet DM for dem i Kjellerup, som Moo Sa selv er arrangør for i Arena Midt den 20/11.” lyder det fra klubbens tekniktrænere Thomas og Amalie samt formand Torben.