REKORD I SORTBÆLTER

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub havde indstillet ikke færre end 7 sortbæltekandidater til sommerens sortbæltegraduering under Stormester Choi, Kyoung-An. Det er men afstand den største gruppe sortbælter klubben nogensinde har sendt til den store sortbælteprøve. Kandidaterne er eller har alle været instruktører og trænere i den lokale taekwondo klub, så det er bærende kræfter i klubben der skulle til prøve.

Sortbæltegraderne i taekwondo går fra 1. til 10. Dan, men det er kun koreanere bosiddende i Korea, der kan opnå 10.dan. Klubbens stormester Choi er således 9.dan.

Klubbens kandidater til 3.dan var de to Europamestre og landsholdsudøvere Silja Kjølbo og Johan Fredmar samt mangeårige kæmper Simon Lyngbak og Peter Rasmussen til graduering. Til sortbælte 2.dan var to andre landsholdsudøvere Laura Nancke og Signe Damgaard samt en af klubbens mest erfarne kæmpere Philip Lykholt til graduering.

Alle har virkelig knoklet i træningssalen i mindst et års tid inden gradueringen, så de var helt skarpe til bælteprøven. I foråret var kandidaterne på et weekend dankursus, som skulle forberede dem yderligere til selve gradueringen.

Og lad det være sagt med det samme; alle klubbens kandidater bestod deres graduering, som blev afholdt i Esbjerg i en meget varm hal. Det var således en flok meget brugte og trætte sortbælter med nye grader, der kunne glæde sig over deres nye grad.

Skanderborg Taekwondo Klub forventer endnu en kandidat til graduering dette efterår og en større flok til næste års gradueringer under stormester Choi.

 

Foto: Alle Moo Sa’s nye og glade sortbæltegrader flankeret af stormester Choi og klubbens censorer ved sortbæltegradueringen i Esbjerg.