Nye Sortbælter i Moo Sa

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub havde indstillet tre kandidater til sommerens dangraduering i Foreningen Choi’s Venner under ledelse af klubbens stormester Kyoung-An Choi, som også havde en lille overraskelse med til sommerens graduering. Klubbens kandidater var Sanne Jensen til 5.dan, Morten Turn Pedersen til 3. Dan og klubbens regerende Europamester Andreas B. Sørensen til 2.dan. 

Sanne Jensen ny 5.dan

Sanne Jensen havde arbejdet hårdt for at blive klar til sortbæltegradueringen efter lidt skadesproblemer. Hun blev heldigvis klar og bestod gradueringen til 5.dan med stort ros fra gradueringspanelet, som udover stormester Choi bestod af Choi’s Venners højest graduerede i Danmark. Sanne er en af de bærende kræfter i Moo Sa, hvor hun både er bestyrelsesmedlem, er ansvarlig instruktør for kampholdet og de højest graduerede børn og unge samt påtager sig en masser andre foreningsopgaver, som en sand ildsjæl for klubben. Sanne Jensen har en lang karriere bag sig som succesfuld landsholdsudøver i teknik, men har også været topkæmper, hvilket er en sjælden kombination i taekwondo.

Morten Turn Pedersen ny 3.dan

Morten Turn Pedersen bestod ligeledes hans graduering til 3.dan efter en flot indsats. Morten er kommet til Moo Sa fra Aalborg for en håndfuld år siden, og han er blevet lynintegreret i Moo Sa, hvor han i dag fungerer som ansvarlig træner for begynder børneholdet, er aktiv teknikudøver og ved siden af også er bestyrelsesmedlem. Morten Turn kan med den nye grad se frem til at blive gradueringsberettiget i Dansk Taekwondo Forbund, hvilket glæder klubben er har bruge for mere hjælp med mange af de gradueringer der ligger før eleverne skal til sortbælte.

Europamester Andreas B. Sørensen ny 2.dan

Andreas B. Sørensen har pga. stævneaktiviteter i landsholdregi udskudt hans sortbæltegraduering til 2.dan. Således blev der i den forgangne sæson plads til to Europamesterskaber sidste år i Portugal og senest en 6.plads ved VM i april i Sydkorea. Andreas træningsmængde og niveau er selvsagt virkeligt højt, og han bestod uden problemer til den nye sortbæltegrad 2.dan. Der var også stor ros til Andreas fra gradueringspanelet.

Formand Torben Sachmann overrasket med 7.dan æresgrad

Stormester Choi havde en lille overraskelse med til Moo Sa’s formand Torben Sachmann Hansen, som i foreløbig 37 år har været del af ledelsen af Choi’s Venner. Kyoung-An Choi overrakte en overrasket Torben sortbæltegraden 7.dan som en æresgrad for hans indsats for Trænersammenslutningen Choi’s Venner og for hans indsats for den generelle udvikling af taekwondo i Danmark.

Alle klubbens kandidater har gennemgået 3 dages kursus og prøver under ledelse af de højest graduerede instruktører i Danmark. Heriblandt klubbens chefinstruktør og den højest graduerede taekwondo instruktør i Danmark og Norden Kyoung-An Choi som har den sjældne grad af 9.dan.

Mens klubben ikke forventer kun én deltager i efterårets dangraduering i Choi’s Venner regi, så tegner sommerens dangraudeirng 2023 til at få massiv deltagelse fra den lokale klub, som stadig har kandidater, som bl.a. pga. covid-19 har måttet udskyde deres sortbælteplaner.