Nordisk Mesterskab til Moo Sa

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub kunne efter en pause på 2 år fra deltagelse i NM igen fejre NM medaljer. På forhånd var der forventning til 3 NM medaljer, men det blev overgået at de lokale profiler som kom retur fra Trondheim, Norge med ikke færre end 4 medaljer – en guld, en sølv og to bronze. Det var klubbens til lejligheden sammensatte team damehold bestående af Sanne Jensen, Amalie Benfeldt og Louise Lundhøj hentede NM guldet hjem i Skanderborg.

Faktisk var der tale om 5 NM medaljer til klubben, da også Lærke Kamp Pedersen fra Lyseng Taekwondo Klub vandt guld i kadetklassen ved NM. Lærke er tilknyttet klubbens elite teknikprojekt, hvor hun har flere ugentlige træninger.

Thomas Purup, som tidligere har været Nordisk Mester to gange leverede en glimrende indsats i den individuelle gruppe -30 ved NM, men han måtte se sig slået i finalen, hvor han endte med en absolut godkendt NM sølvmedalje.

Sanne Jensen tog i den tilsvarende gruppe på spindesiden en velfortjent NM bronzemedalje også efter en stabil og godkendt indsats. Senere ved NM stævnet tilføjede Sanne Jensen og Thomas Purup lidt mere metal til samlingen, da de i finalen i mixpargruppen -30 tog NM bronze.

Louise Lundhøj endte i den individuelle gruppe -40 på den utaknemmelige 4.plads i finalen. Amalie Benfeldt deltog for første gang i seniorklassen -30 ved et NM og det kræver tilvænning og betyder hårdere modstand. Amalie endte på en 5.plads i finalen.

NM blev skæmmet af en trist oplevelse udenfor konkurrencerne, da hele det svenske landshold blev nægtet deltagelse pga. en sanktion fra det europæiske taekwondo forbund. Trist at politik igen gik ud over alle de aktive og fik konsekvenser for de lokale arrangører i Norge.