MOO SA BEDSTE TEKNIKKLUB I DANMARK

Skanderborg Taekwondo Klub var selv vært for årets DM, som pga. andre aktiviteter i Fælledhallen måtte flyttes til Arena Midt i Kjellerup. Årets DM have 270 deltagere i både kamp og teknik. Et deltagertal som kunne have være betragteligt større, da teknik landsholdet var rejst til DM i Portugal med knap 30 udøvere. DM arrangementet blev en stor arrangementsmæssig succes for Moo Sa, men det skulle også vise sig at blive en stor sportslig succes, da klubben i al ubeskedenhed tog pokalen som Danmarks bedste klub på tekniksiden. Med 56 point i holdkonkurrencen vandt Moo Sa foran Islev på andenpladsen med 51 point og med Herlev på tredjepladsen med 44 point.

Årets DM gav ikke færre end 5 guld, 6 sølv og 3 bronzemedaljer på tekniksiden samt 1 sølv og 1 bronze på kampsiden til den succesfulde lokale taekwondoklub. DM gav comeback til veteranen og den flerfoldige Danmarksmester Sanne Jensen, som fejrede genkomsten med endnu et dansk mesterskab i over 30 års klassen for teams med hendes tidligere landsholdskammerater Nicole Nielsen og Kim Ngan. Anna Hansen vandt DM guld i juniorklassen for grøn/blåbælter og hun tog ligeledes guldet i par sammen med Lotte Jensen. Mille Bille og Naja Nancke vandt DM guld i par for børn grøn/blåbælter og begge tog endnu en DM guldmedalje, da de sammen med Sigrid Biltoft også sejrede i team klassen for piger. Utroligt flotte resultater af de stærke piger fra Moo Sa.

Morten Turn tog DM sølv i sortbælteklassen under 40 år og han og Helena Therkelsen tog senere sammen DM sølv i par forsortbælter over 30 år.Helena Therkelsen sluttede hendes DM af med bronze i den individuelle sortbælteklasser under 50 år. Monique Brændbyge vandt DM sølv i juniorklassen for rødbælter. Det blev også til DM sølv til Josefine Corfits i seniorklassen grøn/blåbælter. Kort tid efter gjorde Lotte Jensen dem præstationen efter, da hun hentede sølv i juniorklassen for grøn/blåbælter. Mille Bille tog efter dobbelt DM guld i par og team en flot sølvmedalje i pigegruppen for grøn/blåbælter.

Laura Nancke tog en flot bronzemedalje i en af stævnets stærkest besatte gruppe for junior sortbælter hvor Signe Damgaard endte på pladsen lige udenfor podiet. Sigrid Biltoft tag den sidste teknikmedalje for Moo Sa, da det blev til bronze i pigeklassen for grøn/blåbælter.

Moo Sa’s deltog med 3 kæmpere ved årets DM, og man kan ikke sige at de har haft gode forberedelser før DM pga af årets restriktioner. Moo Sa var ikke ene om at stille med et lille kamphold til DM. Årets DM havde kun 90 aktive kæmpere sammenlignet med seneste DM i Skanderborg 2019, hvor der stillede 181 kæmpere til start. Simon Lyngbak i senior -63 kg kom fint i gang i hans semifinale og første 6-5 efter første omgang. I starten af anden omgang mistede Simon kontaktlisten i det ene øje og var derfor voldsomt handikappet resten af kampen, som han tabte og måtte tage til takke med DM bronze. Philip Lykholt, junior – 78 kg, var direkte i DM finalen, hvor han desværre mødte en lidt for erfaren modstander for Risskov. Philip Lykholt måtte nøjes med DM sølvet. Sidste Moo Sa kæmper ved DM var Anton Wulf-Andersen, junior -68 kg, tabte desværre hans indledende kamp og måtte tage hjem fra DM uden metal i denne omgang. DM kamp var for mange kæmpere inkl. de lokale Moo Sa folk første kampstævne i knap 2 år, så nu håber kampholdet på bedre tider og mange flere kampstævneri 2022.

Hvis covid-19 situationen tillader det, bliver første stævne i 2022 de Nordiske Mesterskaber i Borlänge, Sverige den 22-23/1 2022.

Skanderborg Taekwondo Klub fik i den grad markeret sig som afslutning af 2021 med to Europamestre og titlen som Danmarks bedste teknikklub. Så man kan næsten ikke vente til 2022-sæsonen starter op.