MONSTER NM-SUCCES FOR MOO SA

De Nordiske Mesterskaber i taekwondo blev i år afholdt i Helsinki, Finland og Skanderborg Moo Sa stillede med et stort hold på 7 udøvere, som del af det danske landshold. Og de lokale profiler med flere regerende Europamestre fik alle tiders monstersucces ved stævnet. Ikke færre end tre af udøverne blev dobbelte Nordiske Mestre. I alt blev det til 4 guld, 1 sølv og 1 bronze, og Moo Sa’s landsholdsudøvere var med til at sikre en hold andenplads ved NM, som holdet kun blev overgået at Finland, som stillede med dobbelt så mange deltagere.

Johan Fredmar blev Moo Sa’s MVP, da han vandt to guld, en sølv og en bronze. Johan indledte NM kampagnen med Silja Kjølbo, da de sikkert tog guld i freestyle par. Senere blev det også guld i freestyle team, hvor det regerende EM vindere med Andreas Sørensen, Silja Kjølbo, Johan Fredmar, Silje Jensen og Johan Hollederer var samlet igen efter en lang skadespause.

Andreas Sørensen tog hans anden NM titel i freestyle individuel, i gruppen hvor han er regerende Europamester, foran Johan Fredmar og Johan Hollederer. Andreas vandt gruppen suverænt med det højeste pointtal i freestyle grupperne med 33,6 point.Johan Fredmars sidste medalje kom med Silja Kjølbo i den alm. sortbæltegruppe for par, hvor de sikrede sig NM bronze.

NM blev Laura Nancke og Signe Damgaards debut på seniorplan, og de havde til lejligheden slået pjalterne sammen med klubkammerat Annesofie Fredberg, og stillede til start i team gruppen for sortbælter. Holdet sikrede sig en flot NM guldmedalje efter et hård og tæt kamp mod 5 andre teams. Guldet blev sikret med 69,1 point foran to finske hold med hhv. 68,8 og 67,4 point på de sekundære podiepladsen.

I den alm klasse for senior sortbælter fik Laura Nancke sin seniordebut i stævnets største gruppe med 27 deltagere. Og efter i alt tre runder inkl. finale blev det til en flot 8.plads og en absolut godkendt debut. Laura’s lillesøster Naja stillede til start i sortbæltegruppen for juniorer trods hun kun er rødbælte. Men Naja fik god erfaring med hjem fra Finland.

Klubben er superstolte over de flotte resultater i Helsinki ved årets første stævne i 2023. Allerede den kommende weekend venter næste stævne for Moo Sa, når teknikholdet deltagere i Munkebo Teknik Cup.Herefter går stævnesæsonen for alvor i gang i Europa, og allerede nu har teknikholdet og Moo Sa’s landsholdsprofiler fokus på årets store mål -Europamesterskaberne i Østrig i november måned.