Massiv guldsucces til Moo Sa i Esbjerg

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub havde i weekenden sendt ikke færre end 21 deltagere til kombineret kamp og teknikstævne i EFI hallerne i Esbjerg. Og de lokale profiler og nye talenter leverende rigtigt flotte resultater og kunne rejse retur til Skanderborg med ikke færre end 17 medaljer hvoraf 8 var af højeste karat.

Kampholdet gjorde en fantastisk figur i Esbjerg, hvor det samlet blev til ikke færre end 20 vundne kampe blandt de 11 kæmpere. Blandt de kæmpere der virkelig kom på overarbejde ved stævnet var et af klubbens stortalenter Andreas Sørensen, som igen viste sig suveræn i -40 kg klassen hvor han tog guld efter fire kampe med finalesejr på overbevisende 12-0. Et andet talent Martin Gellert gjorde Andreas kunsten efter i -46 kg klassen, hvor han tog guld efter tre kampe og sluttede med finalesejr efter en tæt kamp og ekstrarunde over klubkammeraten Kasper Simonsen, som også havde kæmpet sig til finalen og til slut en sølvmedalje.
I junior og seniorklasserne var der stor dominans fra Moo Sas side. En af klubbens gennem årene bedste kæmpere Jonas Larsen viste at han i juniorklassen – 63 kg stadig har klasse med en sikker finalesejr på 6-0 og e n guld til samlingen.
I seniorklassen øvede – 80 kg sikrede Jeff Dam sig en længe ventet guldmedalje, da han i finalen vandt sikkert 6-1. I seniorklassen -58 kg var Simon Lyngbak endnu mere overbevisende guldmedalje efter en 9-0 finalesejr. På spindesiden ville Bjørg Pedersen også være med. Hun vandt sin semifinale 5-3 og i finalen fik hun virkelig modstand i en tæt kamp som endte uden vinder 15-15. Bjørg gjorde heldigvis tingene færdig i ekstrarunden og sikrede sig en flot guldmedalje. I seniorklassen for kvinder – 73 kg tog Ditte Vermehren sølv efter en hård finalekamp.
Lukas Nolsøe Larsen i drengeklassen – 35 kg kom på overarbejde ved stævnet i Esbjerg. Lukas skulle igennem ikke færre end 5 kampe hvoraf de 4 første blev vundet. I finalen sluttede den stærke drengekæmpers held dog og han måtte tage til takke med sølv efter et 2-7 nederlag. Philip Lykholt – 40 kg og Sebastian Bille – 52 kg drenge tabte begge deres indledende kampe.
På tekniksiden var der endnu flere medaljer til Moo Sa. Klubbens bedste var optaget af landsholds aktiviteter, men klubben øvrige talenter tog sig fint af medaljerne i Esbjerg.
Første guld på dagen gik til synkronholdet med Sarah Therkelsen, Silja Kjølbo og Jesefine Christiansen, somvandt deres team gruppe suverænt. Næste guldmedalje gik til Bettina Kjeldsen, som for tredje stævne i træk tog guld i dameklassen for begyndere.
I de individuelle grupper tog både Sofia Isø og Jonas Kjeldsen flotte sølvmedaljer i deres respektive grupper for mellemgraduerede. Helena Therkelsen forbedre sidste stævnes 4. plads til en podieplacering og bronzemedalje. Helenas datter Sarah Therkelsen gentog bronzemedaljen i hendes rødbæltegruppe for piger. Endvidere tog søskendeparret Silja og Loui Kjølbo hver deres bronzemedalje i deres respektive klasser for begyndere. Stævnets sidste Moo Sa bronzemedalje gik til Loui Kjølbo og Jonas Kjeldsen i pardisciplinen for børn.
Alt i alt var Esbjerg stævnet en stor succes for både kamp- og teknikholdet fra Moo Sa, som allerede glæder sig til de næste stævner i Danmark og Europa.