Kufferten fuld af metal efter Croatia Open

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub deltog med 4 landsholdsudøvere ved sidste weekends Croatia Open 2022 i Zagreb, som en del af det danske landshold.. Stævnet var sidste satsstævne for landsholdsudøverne, inden VM udtagelserne annonceres midt i marts. Det kunne mærkes på spændingen og stemningen i truppen, hvor meget der var på spil i Zagreb. De lokale profiler leverende, som resten af landsholdet, flotte præstationer og kunne drage hjem med to guld, en sølv og en bronzemedalje. Det danske landshold blev mest vindende hold ved Croatia Open godt hjulpet på vej af Moo Sa udøvernes resultater.

Klubbens freestyle-udøvere var de første i ilden ved Croatia Open. Moo Sa’s dobbelte Europamester Andreas B. Sørensen lagde ud og sikrede sig en flot guldmedalje i individuel herrer over 17 gruppen. Andreas slog mange af de samme konkurrenter, som han også besejrede ved EM i efteråret. I samme gruppe hentede Johan Fredmar en flot bronze i hans første stævne som senior. Kort efter kunne Europamestrene i freestyle-mixteam Andreas B. Sørensen, Silja D. Kjølbo og Johan Fredmar række hænderne i vejret endnu en gang, da de vandt guld og dermed stadig er ubesejrede i disciplinen.

Silja Kjølbo og hendes team hold med Annesofie Fredberg og Caroline Amby har siden efteråret 2021 været i hård konkurrence om EM/VM pladserne med et andet dansk hold. De to danske hold endte igen i en benhård fight om guldet i Kroatien. Guldet gik desværre til det konkurrerende hold, og sølvet gik til Silja Kjølbo, Caroline Amby og Annesofie Fredberg. Holdet fik desværre fik en uheldig optakt, da gruppen med kort varsel blev flyttet frem i programmet, hvilket medførte at pigerne kun havde få minutter til at klargøre sig. Alligevel blev det en spændende kamp med kun 0,085 point i forskel mellem de to danske tophold. 

Laura Nancke deltog i en af største discipliner ved Croatia Open - junior damer under 17, med hele 30 deltagere. Med stabile runder i indledende runder og semifinale klarede hun sig igennem til finalen på en foreløbig tredje plads. I finalen lavede Laura desværre en træls balancefejl i første runde, og måtte tage sig til takke med en flot 5. plads i den svære gruppe. 

Moo Sa’s udøvere levede helt op til niveauet fra EM sidste år og det var en tilfreds og stolt assisterende landstræner Thomas B. Purup, som både på klubbens og Danmarks vegne kunne række pokalen som mest vindende nation op ved den afsluttende præmieoverrækkelse. De lokale profilers resultater skulle gerne betyde, at man er tæt på VM holdet til Seoul, Sydkorea i april måned. Spændende bliver det at se udtagelserne i den kommende uge.