KLUBREKORD MED HELE 8 DM TITLER

Skanderborg Taekwondo Klub var selv arrangør for årets Danske Mesterskaber, som blev afviklet i Arena Midt, da Fælledhallen ikke var ledig. Og klubben tog ubeskedent for sig af medaljerne ved DM og hentede et rekordstort antal Danske Mesterskaber. Mens klubben er godt vandt til DM guld i teknik disciplinerne, så er det rigtigt mange år siden klubben har kæmpet sig til DM guld i kamp. Det blev der lavet om på i år, da Julius Rosendahl vandt en klar sejr i juniorfinalen og sikrede sig DM guldet. 

Moo Sa kunne i alt tage hjem til Skanderborg med 8 guld, 3 sølv og 3 bronzemedaljer fra det største DM event i mange år. Den lokale klub kunne også glæde sig over 3. plads pokalen for teknikhold, hvor man kun blev overgået af hhv. Kolding og Risskov, som stillede med væsentligt flere udøvere. DM havde ikke færre end 360 deltagere og det tegner rigtigt godt for sporten, som har været meget hårdt ramt efter coronaårene.

I teknikkonkurrencerne leverende klubbens regerende Europamestre  virkelig varen ved DM. Således blev Silje Kjølbo og Johan Fredmar tredobbelte Danske Mestre. Først blev det til guld i sortbæltegruppen for par, herefter kom guldet i freestyle par og sidste var de del af freestyle team, hvor de hentede guld med Andreas Sørensen og to andre landsholdskammerater. Andreas Sørensen gentog sin DM guld i freestyle senior sortbælter og han og de andre forsvarende EM vindere fra 2021 fik en flot optakt til EM i Innsbruck senere på måneden.

Moo Sa havde to deltagere med i team dameholdet, som netop er udtaget til EM og der var store forventninger til holdet ved DM. Holdet består af Laura Nancke, Annesofie Fredberg og Silje Jensen. De er forholdsvis ny sammensat og skulle leve på til EM udtagelsen mod et har stærke udfordrer ved DM. Holdet leverende en flot præstation og med DM guld i gruppen var de mere end klar til årets udfordring ved EM i Østrig.

De øvrige teknik guldmedaljer blev vundet af Naja Nancke i junior rødbælter efter en flot indsats. Klubbens drengeteam i grøn/blåbælter bestående af Valdemar Hansen, Aksel Rohrberg og Johannes Bertelsen tog sig af endnu en guldmedalje ved DM.

Sølvmedaljerne kom i team gruppen for rødbælte juniorer, hvor Naja Nancke, Anna Hansen og Mille Bille samt i den individuelle drengegruppe for grøn/blåbælter til Johannes Bertelsen. Der var DM bronze til Laura Nancke i sortbælter seniorer og til Valdemar Hansen i drenge grøn/blåbælter.

Julius Rosendahl med første DM guld i kamp i mange år:

Julius Rosendahl var direkte i DM finalen i 73 kg klassen, hvor modstandere var Casper Jessen fra Fredericia. Julius dominerede hans modstander og vandt begge de første to runder klart og dermed kampen. Der var stor stolthed hos Julius og klubbens coach efter det første DM guld i mange år.

I senior 80 kg klassen havde Philip Lykholt trukket en seminfinale mod William Sørensen fra Aarhus klubben DO. Philip fik hurtigt sparket spændingen ud af den kamp og vandt klart 2-0 i omgange. Dermed var der lagt op til et møde med Danmarks bedste kæmper pt. Edi Hrnic fra Rødovre. Edi ligger og kæmper for en plads til næste år OL og er tidligere U21 Europamester. Og lad det være sagt med det samme. Moo Sas pt. bedste kæmper var lidt oppe mod overmagten. Rødovre profilen scorede efter behag i første runde, som han vandt klart. I anden runde kom Philip lidt bedre fra start, men i den sidste ende blev det til endnu en klar runde til Edi Hrnic. Philip sikrede sig en flot DM sølvmedalje og en masse erfaring til kommende stævner.

Den sidste DM medalje i bronze gik til Simon Lyngbak, som desværre tabte hans semifinale i 63 kg klassen til Risskovs Amine Derai efter to runders kamp.

Alt i alt kunne kampholdet være tilfreds med DM og med kun 3 deltagere placerede holdet sig på en 12 plads ud af 25 deltagende hold.

Klubbens kamphold går nu på julepause, hvorimod klubbens EM udtagne vender snuden mod Østrig og årets højdepunkt på tekniksiden.