Fire flotte NM medaljer til Moo Sa

De Nordiske Mesterskaber blev endeligt afholdt i Borlänge i det nordlige Sverige. Mesterskabet var blevet rykket fra starten af året pga. Covid-19 og placeringen hen mod eksamenstiden og placeringen i det nordlige Sverige havde stor indflydelse på deltagerantallet i flere klasser. Også Moo Sa’s hold ved NM var langt under normalen, men til gengæld var kvaliteten i top blandt de tre landsholdsudøvere klubben stillede til start med. Og med imponerende 4 medaljer, heraf 2 guld, 1 sølv og 1 bronzemedalje levere Silja Kjølbo, Johan Fredmar og Laura Nancke virkeligvaren.

Silja Kjølbo indledte løjerne ved NM med en sikker finalesejr i hendes indviduelle freestyle gruppe for senior sortbælter. Efterfølgende skulle Johan Fredmar forsøge at sikre endnu en guldmedalje til Moo Sa ved hans første NM som senior. Desværre blev han i finalen snævert overgået af den finske landsholdsudøver Christian Kamphuis og måtte tage til takke med NM sølv.

Silja og Johan havde heldigvis endnu et skud i bøssen, da de sammen stillede til start i freestyle pargruppen. Her var der ikke nogen tvivl om resultatet i finalen, hvor parret sikrede endnu en guldmedalje til den lokale taekwondo klub.

Klubbens sidste udøver Laura Nancke kom på overarbejde ved NM, da hendes klasse for junior damer var den største ved årets NM med hele 25 deltagere. Laura og en anden dansk landsholdsprofil Camille La Cour lagde sig i spidsen for gruppen allerede i indledende runde. Efter semifinalen lå Camille La Cour på førstepladsen og Laura lå nummer to, så det tegnede til et rent dansk opgør i finalen. Finalerunden blev som forventet domineret af de danske landsholdsprofiler, men desværre for Laura Nancke blev hun overhalet på hendes andenplads af endnu en dansk landsholdsudøver Annebell Ibsen, og hun måtte tage til takke med bronzemedaljen ved NM. Camille La Cour vandt gruppenmed 7,66 point tæt foran Annebell Ibsen med 7,42 og med Laura sølle 0,06 point efter på bronzepladsen med 7,36 point.

Fire medaljer og to NM titler var et flot udbytte i Sverige og Moo Sa’s landsholdudøvere kan nu rettet fokus på de Danske Mesterskaber, som afvikles den 25/6 i Aalborg, som del af DIF’s DM uge. Moo Sa forventer at sende 15-16 teknikudøvere og kæmpere til DM eventen i Aalborg, så mere metal burde være på vej hjem til Skanderborg.