Endelig ! Nye sortbælter i Moo Sa

Endelig kunne Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub igen stille med kandidater til sortbæltegraduering, den første efter nedlukning og en stor pause og frustrationer blandt de aktive. Denne gang havde klubben indstillet 4 kandidater til sortbæltegraduering sidst i november i regi af trænersammenslutningen Choi’s Venner. Gradueringen blev pga. covod-19 restriktioner afholdt både i Skanderborg Taekwondo Klub og i Risskov.

Silja Kjølbo, som har trænet i over 7 år og mangeårig landsholdsudøver, bestod sin graduering til 2. Dan. Silja er hjælpetræner i klubben og er også ansvarlig for udviklingstræninger i taegeuk/poomsae (de serier af teknikker man skal kunne op til hver graduering). Simon Lyngbak, som har trænet i 12 år bestod ligeledes hans graduering til 2.dan. Simon er instruktør for klubbens mellemgraduerede børnehold og har i flere år været en af klubbens bedste seniorkæmpere. Begge fik ros for deres indsats under gradueringen.

Det er altid spændende når klubben skal have nye sortbælter, og i år havde Moo Sa to kandidater til 1.dan sortbælte. Nikolas Konggaard, som har trænet i 8 år og fungerer som hjælpetræner på klubbens børnebegynderhold og Philip Lykholt, som har trænet i 10 år og er en af klubbens erfarne kæmpere, havde begge ventet og ventet på gradueringen, som blev udskudt pga. den trælse situation i år. Endelig kom dagen og begge bestod efter en flot indsats, og kunne binde deres nye sortbælte for første gang.

Dangradueringskurset bestod af en faglig taekwondoweekend i september og så selve gradueringen i slut november. Hele forløbet var afviklet med opdeling i bobler efter klub og træningspartnere samt med stort sikkerhed omkring hygiejnen pga. covid-19. Alt forløb uden problemer, men de sædvanlige klubfejringer efter graduering for kandidater og deres familier har klubben valgt at udskyde til 2021.