EM Poomsae 2015: Bronze til Amalie og Thomas & Guld til kadetpigerne

Efter fraværd fra større mesterskaber i 4 år gjorde Skanderborg Taekwondo Klubs udøvere et fornemt comeback ved sidste weekends Europamesterskaber i teknik i Serbien. Thomas Purup og Amalie Benfeldt deltog i to klasser ved mesterskaberne freestyle par sammen og som del at freestyle team med tre andre landsholdsdeltagere. Endvidere deltog tre kadetpiger Lærke Kamp, Ida Axø og Caroline La Cour fra klubbens teknikelitesatsning i EM – et hold som sidste år hentede medaljer ved VM i Mexico.

På EM’s anden dag skulle Amalie Benfeldt og Thomas Purup i konkurrence for først gang. Deres EM startede med freestyle par disciplinen, som de kun har dyrket sammen i denne vintersæson. Deres først tur på gulvet gik stort set som planlagt og de to lokale profiler var tilfredse med præstationen. Det viste sig dog at freestyle parrene lå meget tæt i bedømmelserne. Det betød desværre at Amalie og Thomas endte lige uden for medaljerne med en sølle margin på kun 0,1 point fra bronzemedaljerne. Freestyle parkonkurrencen endte med sejr til Tyrkiet foran Tyskland og med delt bronze til Spanien og Italien.
EM Bronze:
Efter første konkurrence var nerverne rystet af og på EM’s sidste dag ventede freestyle holdkonkurrencen, men Thomas og Amalie deltog sammen med Chelina Larsen – Holbæk, Sofie Jensen – Esbjerg og Kristoffer Andersen fra Aalborg. Det danske freestyle hold har kun trænet samme i godt et halvårs tid men til trods for det var målet EM medaljer ved årets mesterskab. Præstationen for holdet blev dog påvirket lidt at musikniveauet, som gjorde det svært for holdet at holde takterne i freestyle figuren. Vilkårene var dog ens for alle i finalen og holdet lod sig ikke slå ud af forholdene i den gamle og kompakte serbiske hal. Præstationen og de akrobatiske spring deres figur indeholdt fungerede perfekt og holdet leverede virkelig da de skulle i finalen. De tog fuldt fortjent deres første EM bronzemedalje, hvilket er helt utroligt efter den korte periode de har trænet sammen. Klassen blev vundet af Tyskland foran Spanien og med Danmark og Tyrkiet på den delte 3. Plads.
”Vi er super stolte over vores præstation og EM medaljen, som virkelig har været et resultat af det hårde træningsarbejde vi har lagt hele vinteren og foråret. Vi takker også landsholdets udøvere og trænere samt klubben og vores sponsorer for deres støtte til vores EM kampagne. Uden dem var det slet ikke muligt” udtaler Amalie Benfeldt og Thomas Purup
EM Guld:
Sidste dagen gav endnu en flot medalje, som Moo Sa og klubbens teknikeliteprojekt kan være stolte af. Det skete i kadet pigeklassen hvor VM bronzevinderne fra sidste år Lærke Kamp og Ida Axø nu med deltagelse af Caroline La Cour slog sig helt til tops i kadet synkronklassen og sikrede sig EM guldet. Pigerne træner i Skanderborg, men repræsenterer deres egne klubber hhv. Lyseng, Fredericia og Vejle.
Danmark blev 3. Mest vindende nation ved EM i Serbien med en gevinst på ikke færre end 6 guldmedaljer og 5 bronzemedaljer.
Nu skal de succesfulde udøvere fra Moo Sas teknikelitehold til at fokusere på næste store mesterskab, som er Verdensmesterskaberne i Lima – Peru i efteråret 2016. Det kræver imidlertid mere træning og mere økonomi til træningsturneringer og samlinger. Det håber klubben at tilvejebringe gennem sponsorarbejde og måske også støtte fra Skanderborg Kommune.