EM og Beach VM: Lige udenfor medaljerne

Europamesterskaberne og Beach Verdensmesterskaberne på Rhodos blev lige ved og næsten for de tre lokale taekwondo teknikkere Amalie Benfeldt, Sanne Jensen og Thomas Purup. Efter at Skanderborg Taekwondo Klub de seneste 2 år har kunnet fejre hhv. EM og VM bronzemedaljer måtte klubben ”nøjes med” to placeringer lige udenfor medaljepodiet. Det var super ærgerligt for profilerne, men det beviste også at de stadig væk ligger i toppen i Europa og Verden.

Beach VM:
Amalie Benfeldt var første udøver på banen ved det nystiftede Beach VM, som blev holdt før Europamesterskaberne. Amalie Benfeldt deltog i Team Damedisciplinen med to landsholdskammerater. Holdet fik en udmærket lodtrækning af figurer, men desværre trak holdet et at topfavoritterne fra Vietnam i først knock out runde. Dermed blev kvartfinalen endestationen for holdet, som endte lige uden for podiet med en 5.plads.

Amalie Benfeldt og Thomas Purup deltog sammen i freestyle disciplinen for par ved Beach VM og her leverede de en rigtigt god præstation, men som i team disciplinen blev kampen mod de asiatiske hold stopklodsen for videre deltagelse. Parret endte på en 6. plads ud af 12 hold ved VM.

EM:
Efter Beach VM trådte den sidste Moo Sa udøver til truppen og Sanne Jensen skulle som de første i gang ved Europamesterskaberne, som var det primære fokus på turen til Rhodos. Igen var der positiv lodtrækning, men en mindre god lodtrækning af modstander. Sanne mødte allerede i indledende runde den senere EM finalist fra Rusland. Og selvom den lokale profil gav russeren god modstand, så rakte det ikke til avancement.

Ved EM i free style par skulle Amalie Benfeldt og Thomas Purup forsøge at rette op på præstationen fra Beach VM. Parret fik rettet op på småfejlene fra Beach VM og leverede en fin præstation ved EM. Selvom præstationen blev hævet var det desværre ikke nok til at komme på podiet, men der var meget få point til bronzepladsen. Endnu en 5. plads til parret.

"Vi er stolte af vores præstation, og over alt det vi har lært siden VM sidste år. Vi var oppe imod nogle stærke hold, og det blev desværre ikke til endnu en mesterskabsmedalje. Vi synes dog stadig at vi fik bevist, at vi sagtens kan følge med topatleterne fra resten af verden" lyder det fra Amalie og Thomas efter mesterskaberne på Rhodos.