Dobbelt guld til Laura og Silja ved Presidents Cup

Covid-19 har længe udsat taekwondo udøvernes 2022 opstart. Men endelig kom der gang i stævneaktiviteten. Skanderborg Taekwondo Klub havde således to deltagere med til Presidents Cup i Albanien, som blev afholdt den forgangne uge. Presidents Cup henviser til World Taekwondo’s præsident Chung Won Choue. Stævnet er rangliste stævne for både kamp og teknik, og er derfor vigtig for de danske landsholdsudøvere. Det danske landshold havde således udpeget stævnet i Albanien, som et sats stævner op til udtagelsen af VM holdet, der i april skal konkurrere i Seoul, Korea.

Den først Moo Sa udøver der skulle i aktion ved Presidents Cup var Laura Nancke, som i junior sortbælte finalen leverede en utrolig flot indsats, så flot at hun med 7,09 point satte sig på guldmedaljen klart foran en anden landsholdsudøver fra Danmark- Annebell Ibsen med 6,9 point, som tog sølvet. Bronzemedaljerne i gruppen gik til Alina Zaikina, Rusland og Fani Plesa fra Kroatien. Det var Lauras første store sejr ved et udenlandsk stævne og det var stor glæde i den danske trup over guldet.

Silja Kjølbo, Moo Sa’s Europamester fra sidste år, skulle forsøge at gøre Laura kunsten efter, da hun med landsholds- og træningskammeraterne Annesofie Fredberg og Caroline Amby stillede op i team gruppen for sortbælter – 30 år. Holdet arbejder hårdt på at komme i betragtning til VM i team gruppen, men konkurrencen om VM pladserne er hård i Danmark. Ved Presidents Cup leverende Silja, Annesofie og Caroline fuldt ud varen og tog sig af guldet i finalen med 7,15 point med stor distance til sølvmedaljevinderne fra Rusland. 

De lokale landsholdsudøvere og de øvrige danske udøvere tog alle medaljer ved Presidents Cup og fik stor ros af landsholdscoachen og landsholdets grand old man KyTu Dang, som selv er Verdensmester og mange gange Europamester. 

I den kommende måneds tid afgøres det hvordan sammensætningen af det danske VM hold bliver. Skanderborg Taekwondo Klub håber at have alt fra tre til fem udøvere med til VM i Korea. Alle i klubbens krydser fingre. Næste internationale opgave bliver Croatia Open i den kommende weekend, hvor resten af klubbens teknik- og kampudøvere også deltager i Esbjerg Cup.