Andreas tog US Open Guld og Sølv

Skanderborg Taekwondo Klub havde tre deltagere med ved Verdens største taekwondo stævne med over 2200 atleter, som i år blev afholdt i Orlando, Florida. Alle klubbens deltagere var debutanter ved US Open og var en del af det danske landsholds tur til USA. Dette er 3 år siden Moo Sa sidste deltog ved US Open, så forventningerne var svære at sætte på forhånd til debutanterne Andreas Bregnballe Sørensen, Signe Damgaard og Laura Nancke, som i år blev sekunderet af ass. Landsholdstræner Thomas Purup og UC træner Amalie Benfeldt. Men med både guld og sølv til Andreas blev US Open 2020 en kæmpe succes for Moo Sa

Allerede på førstedagen var der en stor medaljemulighed for Andreas, som var klubbens mest erfarne deltager ved US Open med tidligere VM- og EM-deltagelse på CV’et, da ham sammen med landsholdets freestyle 5-mandshold stod alene tilbage i finalen og dermed vandt en flot guldmedalje til Moo Sa og Danmark. Guld-holdet bestod udover Andreas af Freja Løkke, Sofie Berggreen, Jesper Kragelund og Emil Nørby fra hhv. Risskov og Aalborg.

På anden konkurrencedag skulle alle tre Moo Sa talenter på banen igen. Andreas B. Sørensen skulle igen i action, da han også deltog i den individuelle juniorgruppe i freestyle. Et langt stykke inde i afviklingen af gruppen, som havde 14 deltagere, lignede det endnu et topresultat for den lokale profil. Og efter en flot figur i finalen lykkedes det Andreas at vinde sølv i gruppen, hvor han kun blev overgået af Isaiah Gonsalves fra USA.

Signe Damgaard og Laura Nancke deltog i den individuelle gruppe for junior sortbælter, som var stævnets største gruppe med ikke færre end 60 deltagere. De to lokale talenter gjorde en rigtig god figur ved deres første US Open og endte lige udenfor semifinale på hhv. plads 24 og 25 og dermed i den klart bedste halvdel af en meget stærk besat klasse. Medaljekampen i gruppen blev et rent USA/Korea anliggende og blev vundet af Megan Lee fra USA. Begge Moo Sa talenter har efter deltagelsen ved US Open fået blod på tanden til kommende store arrangementer.

Klubben er utrolig stolte over resultaterne og genkomsten ved US Open og kommer til at arbejde på at komme retur forhåbentlig igen som del af det danske tekniklandshold, som tog adskillige medaljer ved årets stævne.