​VM BRONZE TIL THOMAS I FREE STYLE TEAM !!!!!!

Historisk VM bronze til Moo Sa

Efter en knaldhård udtagelsesproces og sen udtagelse til VM i Lima, Peru var forventningerne til de lokale taekwondo udøvere ikke helt til VM medaljer inden afrejsen. Men allerede på VMs anden konkurrencedag kunne et par ekstatiske udøvere sende den overraskende besked hjem til Skanderborg Taekwondo Klub om klubben første VM medalje. Thomas Purup var med på gulvet i VM finalen og Amalie Benfeldt var reserve på holdet, da det hentede den flotte tredjeplads i freestyle team gruppen.


Freestyle holdet var meget usikre på hvordan de lå i gruppen, som tidligere har været domineret af asiatiske nationer. Der var i alt 12 hold til start i gruppen, men holdet fik en fantastisk start i indledende runde og fortsatte i sikker stil frem til og med finalen. Landsholdets udsendte havde denne kommentar til holdets præstation: ” De leverede en af VMs absolut bedste koreografier, med en perfekt mix mellem power og show. Det blev en brag af en præstation hvor hele stævnet var på kogepunket under det danske holds runde. De danske underdogs sikrede sig en VM bronze, kun overgået af Kina og Vietnam, med top karakterer over 7.1 ud af 10 mulig. En super godkendt præstation i verdensklasse.”

”Kæmpe tillykke til Thomas og Amalie med præstationen ved VM, som er kronen på værket efter flere års store træningsindsats og afsavn. VM bronzen er den første i klubbens historie og det giver virkelig vind i sejlene til vores elitesatsning og planer om at blive et at Dansk Taekwondo Forbunds Udviklingscentre fra starten af næste år. Vi er sultne efter mere og ser allerede nu frem mod næste års Europamesterskaber ”, lyder det fra en glad formand Torben S. Hansen

Amalie Benfeldt og Thomas Purup repræsenterede også Danmark i fresstyle gruppen for par, hvor de leverede en flot indsats på gulvet. Men desværre blev de ikke anerkendt af dommerne og måtte tage til takke med en sekundær placering. I synkron gruppen for herrer, hvor Thomas Purup deltog med landsholdsudøverne Kristoffer Andersen fra Aalborg og Kim Larsen fra Risskov, fik ikke den bedste lodtrækning af de figurer det skulle gå i indledende runde ved VM. Holdet blev straffet for deres spark og kom ikke videre fra indledende runde.

Den sidste lokale deltager ved VM var Lærke Pedersen, som er med i klubbens elitesatsning men stiller op for sin egen klub i Lyseng, kom flot ud af VM med en 5. plads i junior team gruppen altså lige udenfor medaljerækken.

Klubben glæder sig nu til at hylde VM deltagerne og det sker i forbindelse med klubbens egne klubmesterskaber den 30. Oktober i gymnasiets idrætshal.