5. Plads til Andreas ved EM

Andreas B. Sørensen fra Skanderborg Taekwondo Klub leverende en flot præstation ved hans første individuelle Europamesterskab i Antalya - Tyrkiet, hvor over 700 deltager kæmpede om EM titlerne . Det blev til at absolut godkendt 5. plads i freestyle gruppen for juniorer, men det kunne være blevet til mere. 

Andreas B. Sørensen var nemlig så uheldig ved lodtrækningen, at han skulle på gulvet som den første i gruppen hvilket sjældent er en fordel. Freestyle gruppen havde i alt 14 deltagere og dommerne lægger niveauet i løbet af den første halvdel og det er typisk at der sker nogle reguleringer, når en gruppe udøvere skal vurderes over måske 1 ½ time. Der skete også et pludselig hop i karaktererne efter den første håndfuld udøvere og det gik udover den lokale landsholdsudøver.

Overordnet er Andreas B. Sørensen og landsholdets freestylecoach Thomas Purup dog fuldt ud tilfreds med EM debuten i den nye klasse. Generelt kunne det danske landshold glæde sig over resultaterne ved EM, hvor Danmark blev næstbedste nation kun overgået af værtsnationen Tyrkiet.

Andreas B. Sørensen ser allerede frem mod næste store landsholdsopgave, som er Verdensmesterskaberne i Herning i maj 2020.  ”EM har været en fantastisk oplevelse og jeg har fået en masse erfaring og inspiration. 5.pladsen er flot og jeg er glad for den, men jeg kunne godt tænke mig lige at have fået det sidste og kommet på skamlen. EM har givet mig virkelig blod på tanden frem mod VM 2020, som jeg nu vil træne op efter” siger det unge talent fra Moo Sa.

I forlængelse af EM havde tyrkerne lavet en åbent mesterskab – et ”Beach EM” og her blev det til en 6.plads. Stævnet skulle være forgået på stranden i Antalya, men pga. vejeret blev det afholdt indendørs.

Andreas og Moo Sa’s teknikhold har næste store opgave i den 25. Maj, hvor Skanderborg Taekwondo Klub er vært ved Danish Open i Fælledhallen. Her forventer klubben masser af EM og VM vindere på deltagerlisten.