5 Nye sortbælter i Moo Sa

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub havde ikke mindre end 5 sortbæltekandidater til graduering ved Chois Venners graduering på årets Sommerlejr i Brande. Tre af kandidaterne var til den sjældne grad Poom, som er sortbælte under 15 år. Alle kandidater bestod deres kursus og den afsluttende graduering. Samtlige nye sortbælter er og har været store gevinster for Moo Sa gennem deres trænergerning men også med en række flotte resultater ved kamp- og teknikstævner i DK og udlandet.

Helene Therkelsen, som er instruktør for klubbens dragon kids hold, bestod gradueringen til 1. dan sortbælte. Den 35 årige mor til tre har trænet i Moo Sa i 9 år inden sortbæltegradueringen og kunne glæde sig over at gå op samme dag som sin søn Mike Therkelsen.
Rasmus Gellert på 15 bestod som Helena også til sortbæltegraden 1.dan. Rasmus Gellert er hjælpetræner i klubben og har trænet i klubben i 8 år. Moo Sa fik ikke færre end tre nye Poom grader ved gradueringen. Mike Therkelsen – 14 år, Marius Hammelsvang – 13 år og Jonas Larsen 14 år klarede gradueringen med en superflot indsats. Det er kun anden gang i klubbens historie at så mange på samme tid klarer prøven til sortbælte Poom graden, som det hedder for kandidater under 15 år. De tre har trænet i klubben mellem 5 og 9 år. Jonas Larsen har trænet længst i klubben og han blev ved sommerens gradueringen historisk, da han er den eneste i Moo Sa som både har gennemført Dragon Kids sortbæltegraduering og nu også den ”rigtige” sortbæltegraduering
Alle klubbens kandidater har gennemgået 3 dages kursus og prøver under ledelse af de højest graduerede instruktører i Danmark. Heriblandt klubbens chefinstruktør og den højest graduerede taekwondo instruktør i Danmark og Norden Kyoung-An Choi som har den sjældne grad af 9.dan. I efteråret håber klubben at få en af de ledende instruktører Heine Pedersen op til mestergraden 6. Dan.