5-dobbelt EM udtagelse

Skanderborg Taekwondo Klub havde ved april måneds WTF Presidents Cup i Bonn, Tyskland fået en unik mulighed for at kvalificere sig til næste års Europamesterskaber. Presidents Cup blev som det første stævne nogensinde på tekniksiden tildelt den specielle status af Verdensforbundets WTF og det europæiske forbund ETU. Kriterierne var rimeligt klare, man skulle blot vinde klassen ved stævnet, så var man kvalificeret til næste års EM.

Moo Sa stillede med landsholdsdeltagerne Amalie Benfeldt og Thomas Purup og havde endvidere selskab af Lærke Kamp, fra klubbens eliteprojekt, som stillede op for Lyseng. De lokale deltagere havde realistiske chancer for at gøre sig gældende i 5 klasser, hvis alt klappede på dagen.
Og Presidents Cup forløb helt forrygende for de lokale profiler ikke mindst for Amalie Benfeldt og Thomas Purup, som begge hentede 3 guldmedaljer fordelt på 4 klasser. Thomas Purup hentede sine guldmedaljer i Team Herrer med to landsholdsudøvere, sammen med Amalie Benfeldt i freestyle par og endelig i freestyle gruppen for teams, hvor de de to Moo Sa folk havde hjælp fra tre andre landsholdsudøvere. Amalie Benfeldt tog udover freestyle guldmedaljerne også en fantastisk og måske lidt overraskende guldmedalje sammen med to af hende landsholdskolleger i Team Damer, hvor deres hold slog både det danske, det tyske og det hollandske landshold, som i øvrigt var medaljetagere i klassen ved sidste års EM.
Lærke Kamp sikrede endnu en lokale EM billet for Lyseng, da hun i Junior Damer Team hentede guld med to landsholdsudøvere. Senere på dagen blev det også til en flot individuel bronzemedalje, hvor hun igen bekræftede at hun er et af de største talenter i dansk teknik.
Samlet bliver der altså massiv lokal deltagelse ved 2017 Europamesterskaberne, med deltagelse i ikke færre end 5 klasser.
Næste opgaver for Moo Sa bedste teknikudøvere bliver Danish Open i maj måned og Austrian Open i juni måned, hvorefter klubben for forhåbninger om at få en VM udtagelse på plads i freestyle disciplinerne til efterårets VM i Peru.