5 DM TITLER OG POKAL FOR 3. BEDSTE HOLD VED DM

Taekwondo DM var i år en del af sommerens fælles DM event som, med DIF som promotor, blev afholdt i starten af sommerferien i Gigantium, Aalborg. DM’s placering midt i eksamens- og ferieperioden gav store udfordringer for landets klubber. Og det var ikke med den store begejstring Skanderborg Taekwondo Klub deltog i årets DM, som de facto blev afholdt efter den normale sæson er afsluttet. Til trods for udfordringerne og at klubbens teknikhold måtte undvære deres normale coaches Thomas og Amalie til stævnet, blev der leveret rigtigt flotte resultater fra de lokale taekwondo profiler. På tekniksiden blev det til placeringen som 3. Mest vindende klub ud af 33 deltagende klubber med 5 guld, 3 sølv og 6 bronzemedaljer. På kampsiden blev det til 2 DM bronzemedaljer. 

Klubbens regerende Europamester viste vejen i Aalborg og sikrede et godt grundlag for DM kampagnen. Således tog Andreas B. Sørensen en sikker guld i freestyle senior herrer, som også var officielt DIF mesterskab. To andre EM vindere Silja Kjølbo og Johan Fredmar fulgte op med en flot guldmedalje i freestyle par for sortbælter. Senere blev det også til sølv for Andreas og Silja i den almindelige pardisciplin, hvorefter Silja Kjølbo og Johan Fredmar sikrede sig flotte sølvmedaljer i deres respektive individuelle freestyle klasser. Og som om det ikke var nok, så sikrede Silja sig endnu en DM medalje, da hun tog bronze i den individuelle gruppe for senior sortbælter. Så selvom sæsonen 2021/22 havde været lang for Moo Sa’s landsholdsudøvere med både et EM og VM, så viste de tre regerende EM vindere deres store klasse ved DM.

Monique Brændbyge blev individuel DM vinder i rødbælteklasser senior, hvor Julie Lund tog bronze i samme klasse. Begge tog senere en flot DM-guldmedalje, da de sammen med Josefine Corfitz sikrede sig titlen i team rødbælter. Dermed blev Monique klubbens eneste dobbelte DM vinder 2022.

Klubbens sidste DM guld blev tilkæmpet af Lotte Jensen, som i sæsonen har domineret gruppen for grøn/blåbælter. DM blev ingen undtagelse for Lotte, som tog sejren endnu en gang. I samme klasse tog Moo Sa også bronze, da Julie Kyneb efter en flot præstation i finalen sikre dig metal.

I sortbæltegruppen -40 år blev det til en flot DM Bronze til Morten Turn, som igen leverede et flot præstation i finalen. Laura Nancke leverede endnu et god indsats i den stærkt besatte junior sortbæltegruppe, hvor det blev til en flot DM bronze. Sidste medaljetager ved DM 2022 blev Mille Bille, som i pigegruppen for grøn/blåbælter igen leverede end flot præstation og kom på podiet.

Moo Sa’s kamphold havde kun to kæmpere i kamp i Gigantium.. Begge sluttede desværre deres DM kampagne i semifinalerne. Sigurd Penstoft kæmpede i -51 kg klassen junior en forrygende kamp, som han desværre tabte til sidst med 1-2 til en kæmper fra Albertslund. Anton Wulf lagde også godt ud i hans juniorklasse -68 kg og fulgte godt med. Men desværre tabte Anton 0-2 til hans semifinale modstander fra Esbjerg. Kampholdet har været en meget hård periode igennem og der har ikke været mange stævnetilbud pga. Covid-19. Så klubbens kamptræner Sanne Jensen forventer, at kampholdet i efteråret søger til Tyskland for at få kæmperne i gang for alvor.

Klubbens øvrige deltagere endte alle i finalen og til trods for de mange benspænd og placeringeni Aalborg udenfor sæsonen er Moo Sa tilfredse med resultaterne ved DM.