4 x guld ved British Open

Skanderborg Taekwondo Klubs landsholdsudøvere viste klassen ved det nyligt afholdte British Open i London. Klubben stillede med Thomas Purup, Amalie Benfeldt, Silja Kjølbo og Andreas Sørensen. De fire udøvere fik næsten overvægt på vej hjem i flyveren, da det blev til ikke færre end 8 British Open medaljer 4 guld, 1 sølv og 3 bronze.

Ved British Open afprøvede Verdensforbundet WT nye klasser med nye figurer og det passede åbenlyst godt for de lokale udøvere fra Skanderborg. I de såkaldte WT figurklasser kaldet Bigak blev det til to guld en sølv og en bronze. Udover de nye klasser koncentrerede landsholdsprofilerne sig om freestyle grupperne, hvor der stadig kæmpes om pladser på landsholdet til det kommende VM i november i Taiwan.

Amalie Benfeldt førte an i løjerne i London, hvor hun tog en flot guld i freestyle individuelt senior og senere også guld i WT klassen Bigak. Silja Kjølbo fulgte flot efter i junior grupperne med guld i freestyle individuelt og som Amalie også i WT klassen Bigak. Senere blev det også til bronze til Silja i freestyle pargruppen med Andreas Sørensen. Andreas Sørensen tog endvidere sølv i WT klassen Bigak og en bronze i freestyle individuelt for juniorer. Thomas Purup stod for den flotte coaching af udøverne ved British Open trak også i dragten og sikrede sig bronze i WF klassen Bogak for seniorer.

Stævnet i London bekræftede, at Moo Sa profilerne er klar hvis Verdensforbundet WT indfører de nye Bigak klasser ved den kommende VM.

Nu afventer Moo Sa VM udtagelserne og ser frem til klubbens næste opgave Budo Nord Cup, som klubben selv er vært for den 22. september i Fælledhallen i Skanderborg.