4 x Guld og EM udtagelse efter Croatia Open

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub deltog med 4 landsholdsudøvere ved sidste weekends Croatia Open 2023, som del af danske landshold. Stævnet var sidste mulighed for landsholdskandidaterne til at overbevise landsholdstrænerne som deres berettigelse til EM holdet senere i november i Innsbruck, Østrig. Så det var fire spændte udøvere fra Moo Sa, som skulle i ilden i Zagreb. Heldigvis levede alle op til forventningerne og slog til med hele fire guldmedaljer,   Det danske landshold blev mest vindende hold ved Croatia Open godt hjulpet på vej af Moo Sa udøvernes resultater.

Klubbens freestyle-udøvere var de første i action ved Croatia Open. Moo Sa’s regerende Europamester Andreas Sørensen lagde ud og sikrede sig en flot guldmedalje i freestyle for herrer foran Kroatien på sølvpladsen og med Tyskland og Spanien på delt bronzeplads. 

I freestyle team har Moo Sa tre regerende Europamestre, som efter en udskiftning på holdet siden EM 2021, skulle teste om deres niveau stadig var på topniveau. Og Europamestrene i freestyle-mixteam Andreas Sørensen, Silja Kjølbo og Johan Fredmar og deres to landsholdskammerater kunne igen række hænderne op efter endnu en guldmedalje. De slog ved Croatia Open to hold fra Kroatien. 

Efter Team sejren i freestyle skulle Silja Kjølbo og Johan Fredmar også lige deltage i deres par freestyle disciplin, hvor de ligger til en EM plads efter en flot sæson indtil videre. Også til Croatia Open slog Moo Sa parret til og tog en sikker guldmedaljer foran Kroatian og med Bulgarien på tredjepladsen.

Laura Nancke deltog i Team dame disciplinen for sortbælter sammen med Annesofie Fredberg og Silja Jensen fra landsholdet. Holdet, som er forholdsvist nyligt sammensat, slog virkelig igennem ved Croatia Open og rendte med endnu en gang Moo Sa guldmedaljer, ved at slå et stærkt tysk team og med Spanien og Holland på delt tredjeplads.

Endelig EM udtagelse på plads !

Moo Sa’s landsholdsfolk har ventet og ventet på afklaring af EM Udtagelsen, og den kom heldigvis kort efter Croatia Open. Udtagelsen var fantastiske nyheder for de lokale profiler fra Moo Sa. Således skal alle klubbens landsholdsudøvere til EM sidst i november måned i Østrig. Andreas Sørensen er udtaget i freestyle herrer, Silja Kjølbo og Johan Fredmar er udtaget i freestyle par, Andreas Sørensen, Silja Kjølbo og Johan Fredmar samt deres to landsholdskammerater er udtaget i freestyle team og sidste men ikke mindst blev Laura Nancke udtaget med Annesofie Fredberg og Silje Jensen i team damer. 

Klubben er pavestolt over EM udtagelsen og glæder sig over, at alle klubbens regerende Europamestre får mulighed for at forsvare deres titler fra EM 2021 i Portugal.