4 Semifinaler ved US Open i Orlando

Verdens største taekwondo stævne US Open var i år henlagt til Orange County Convention Center i Orlando. Skanderborg Taekwondo Klubs 3 landsholdsdeltagere var de eneste der repræsenterede det danske landshold ved US Open efter et par sjællandske afbud til turen. Årets deltagelse skulle vise om landsholdet fremover skal satse mere på US Open, som er det største stævne i Verden.

Og der var tale om opløftende takter af landsholdsdeltagerne fra Moo Sa Sanne Jensen, Thomas Purup og Amalie Benfeldt, som deltog i tre klasser ved stævnet.
I 2014 måtte deltagerne nøjes med to semifinaler ved US Open og det skulle forbedres i Florida. Siden sidst var Amalie Benfeldt dog rykket fra junior til seniorgruppen -30 med udsigt til hårdere konkurrence. Således var skulle Amalie bl.a. og mod den noget mere erfarne klubkammerat Sanne Jensen, som tidligere har vundet US Open flere gang.
Stævnet fik en noget ujævn start og arrangøren havde indkaldt de aktive alt for tidligt til hallen, så der var al for lang tid fra opvarmningen til den egentlige konkurrencestart i grupperne, hvilke gav lidt frustration. De aktive klarede dog dette fint og de indledende grupper for hhv. damer og herrer – 30 startede med gode danske præstationer. Thomas Purup leverede en rigtig fin indledende runde, hvor han placerede sig som nr. 6 i delgruppen og han var derfor klar til semifinalen. I semifinalen var Thomas Purup kommet i hård konkurrence med ikke mindre end 5 koreanere og flere dygtige amerikanere. Thomas Purup måtte nøjes med en 11. plads ved US Open og dermed en forbedring af sidste års individuelle placering.
Sanne Jensen og Amalie Benfeldt Lagde også fint ud i indledende runde, hvor de placerede sig som hhv. nr. 4 og 7 i delgruppen og dermed kvalificerede sig til semifinalen. Det var Amalie Benfeldts første US Open semifinale, da hun i 2014 måtte sige farvel i indledende runde. I semifinalen – 30 var de to lokale kvinder udfordret af lodtrækningen, som havde placeret den i starten af gruppen, hvilket ikke er en fordel. Den koreanske vinder af gruppen kom på banen lige efter de to og herefter havde dommerne svært ved at få pointniveauet justeret ned igen. Men trods alt blev det til en 12. plads til Sanne Jensen og en 14.plads til Amalie Benfeldt klare forbedringer fra 2014 resultatet.
Sidste gruppe med dansk deltagelse var mixpar, hvor Thomas Purup og Sanne Jensen havde sidste skud i bøssen for at nå en US Open finale. Parret havde fået en mindre heldig lodtrækning på de figur de skulle vise i semifinalen, men det virkede overbevisende på banen og der var spænding til det sidste om de lige skulle klare finaleentreen. Men sølle 0,11 point adskilte de to lokale profiler fra finalen og de endte på pladsen lige udenfor som nr. 9.
Holdet var tilfredse med fremgangen ift. 2014, men ville så gerne have set en eller to finalepladser.