2 Nordiske titler til Moo Sa

Skanderborg Moo Sa Taekwondo Klub havde i vinterferien 4 deltagere i action ved de Nordiske Mesterskaber i svenske Trelleborg. Klubben stillede med VM medaljevinder Thomas Purup og Amalie Benfeldt samt Helena Therkelsen og hendes datter Sarah Therkelsen, som havde sin NM debut ved stævnet i Sverige. Samtidig med NM i Sverige deltog Sanne Jensen ved US Open i Las Vegas.

Igen var det klubbens landsholdsudøvere som rendte med metallet ved NM. Thomas Purup og Amalie Benfeldt deltog sammen i par disciplinen i freestyle, hvor de efter en overbevisende indsats hentede en sikkert guldmedalje. Begge stillede ligeledes til start i de individuelle grupper for hhv. herrer og damer. Her beviste Thomas Purup igen at han er på toppen af freestyle disciplinen og han tog sig af den anden NM guldmedalje 2017. Amalie Benfeldt kunne ikke helt følge Thomas indsats, men sluttede dog som en flot sølvmedaljevinder i damegruppen freestyle.
Helena Therkelsen, som fik hendes NM debut i 2016 i Fredericia, leverede en absolut godkendt præstation på gulvet i Trelleborg. Hun sluttede i finalen og en samlet 7. plads. Sarah Therkelsen deltog ved NM for første gang og selvom hun ikke er sortbælte endnu, stillede hun op i sortbæltegruppen for piger ved NM. Det gav som hendes mor en finaleplads og en slutplacering som nr. 7, hvilket også er fuldt ud godkendt, da hun deltog i en gruppe over hendes normale.
De i alt tre NM medaljer, hvoraf to var af højeste karat var et super flot resultat af de lokale taekwondo folk, som de seneste 2 år har været elitestøttet af Skanderborg Kommune.
Mens de 4 NM deltagere var i action i Trelleborg var Sanne Jensen på vej til Verdens største taekwondo stævne US Open i Las Vegas. Sanne Deltog for første gang i senior 2 gruppen og var lidt usikker på hvordan modstanden var i de nye gruppe i USA. US Open blev afviklet efter et knock out format, så tabte man en matchup var man ude af stævnet. Sanne Jensen mødte en amerikansk koreaner ved navn Hye-Jin Jung. Koreaneren lagde ud i med en kæmpe balancefelj i hendes første figur. Sanne Jensen leverede til gengæld et helt perfekt indsats i samme figur. Men til trods for den store fejl stod det to udøvere lige efter første runde og så blev den danske delegation bekymret for dommernes partiskhed. I anden indgang lå Sanne Jensen og Jung fra USA meget lige i præstationen, men med klart fordel til Sanne Jensen i kraft på teknikkerne. Til trods for det blev koreanere dømt som en ufortjent vinder.
Næste opgave for klubbens teknikhold og kamphold bliver Esbjerg Cup i sidste weekend af februar.